Искове за общо 750 000 лева срещу Георги Семерджиев предявиха роднините на убитата от него в катастрофа Хариет Стефанович. Роднините на другото починало момиче - Христина Дилева, поискаха само да са частни обвинители.

Днес в Софийския градски съд започна разпоредителното заседание срещу Семерджиев. Бившият футболист бе доведен с белезници на ръцете и пранги на краката.

Бившият футболист избяга от местопроизшествието и бе заловен на другия ден.

На заседанието бе майката на Хариет - Диана. "Нищо не искам да му кажа на Георги Семерджиев. Неговите близки не са се свързвали с мен. Все още не съм много добре. Ще идвам и занапред. Исках да го видя. Мисля, че е безчувствен. Вярвам, че ще има възмездие. Аз съм силно вярващ човек.

Рано е да кажа какво ще е справедливото наказание", коментира тя пред медиите.


Бившият футболист е обвинен в убийството на 2 момичета в катастрофата, станала на 5 юли на столичния бул. "Черни Връх". Той карал без книжка, дрогиран, както и с фалшиви номера на колата, в която държал метамфетамин.

Процесът продължава по същество на 19 декември. Тогава ще бъде разпитана бившата полицайка Симона Радева, която му донесла стълбата, с която Семерджиев влязъл в апартамента си след катастрофата.

За датата са призовани всички свидетели по делото. Семерджиев е осъждан ефективно на 8 месеца затвор за разпространение на дрога. Затова ще чака началото на процеса в ареста.