айонната прокуратура в Сливен поиска днес постоянен арест по обвинение в педофилия и разврат за британски поданик, самопровъзгласил се за протестантски пастор Даниел Х. 45-годишният англичанин е задържан за блудство с четири момчета от най-бедната част на ромския квартал в Сливен за времето от юни до август т.г. Сигнал срещу него подали майките на децата. Според прокуратурата Даниел Х. се възползвал от хлапетата, използвайки положението им на зависимост. Твърди се, че срещу интимни услуги, предоставял дребни суми и бонбони на децата.

“Служа на Бога и обичам всеки един ромски гражданин от Сливен”, заявява британецът.

Хъл е бил обявен за издирване от Великобритания с Европейска заповед за арест от 2016 във връзка с разследване за сексуални престъпления. Разследващите у нас установили, че от 2018 г. живеел в гетото на Сливен. Купил си къща, регистрирал сдружение за проповедническа дейност и открил там собствен молитвен дом Християнска църква “Единство”. Чужденецът събирал дарения чрез интернет, помагал на местните жители с пари и вещи, а защитата му твърди, че е станал жертва на интрига и е оказвал помощ на много хора в квартала, както и с уроци по английски.

Това не е първото разследване срещу британеца по същото обвинение. Информация за ареста му от българските власти има и от 2020 г.