Съдът в Бургас заседава по делото срещу Станимир Рагевски и Христо Желязков, които са обвинени в укривателство на луксозни автомобили в периода от август 2014 година до 9 май 2016 година. Колите били на обща стойност 92 000 лева. Според обвинението в периода от 29 септември 2014 година до 29 януари 2016 година Рагевски, е извършил измами в сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР-Бургас. Припомняме, че той е обвиняем и за две от най-ужасяващите убийства в Бургас – на брокерката Теодора Бахлова и на Юмер Мехмед, чиито тела бяха открити разчленени.

Днес, по време на делото за укривателството на леките автомобили, Рагевски свидетелства и обясни пред съда, че не е знаел, че колите са обект на престъпление. По думите му той купил лекия автомобил „Нисан” преди 7 години и дал на жена си да го кара, но тя била нападната и й били откраднати чантата и ключовете. След това са сигнализирали полицията, но защо тогава при огледа МВР не са установили, че колата е обект на посегателство, той не знае. Семейството е ходило и до официалното представителство на „Нисан” в България за нов ключ, където също е направен оглед на автомобила, но не са установени нередности.

„Познавам се с Христо Желязков. В нормални отношения сме. Той няма отношение към инфинитото. Колите аз не съм ги крил, карал съм ги по улицата. Освен Христо, сигурно съм давал Инфинитито и на други хора”, каза Рагевски.

„Ние сме приятели с Рагевски, сигурно се е случвало да карам колите му. Аз се занимавам с внос на автомобили от 25 години”, заяви Христо Желязков. Според адвоката му - Петър Димитров, няма гражданин на България, който ако знае, че колата му е била обект на кражба, да вика полиция и да я кара в официални представителства.

Делото бе отложено за 30 май, за да може адвокатите да подготвят пледоариите си.