„Някои неща ми идват в повече. Те са най-различни – кои по големи, кои по-дребни… Насложиха се обстоятелствата и прецених, че сега моментът е дошъл“- С този мотив днес директорът на бургаския затвор Бранимир Мангъров обяви, че утре официално подава оставка. Той си тръгва след почти осем години начело на поста.

"При всички случаи, не е под нечий натиск, мотивите ми са лични", каза той. И отхвърли информациите за евентуален конфликт между него и вече бившия заместник началник по режимна и надзорно-охранителна дейност в затвора Методий Владимиров. Припомняме, че със заповед на правосъдния министър от 3 декември 2021 г. Владимиров бе уволнен. Той обжалва дисциплинарното наказание пред Административния съд в Бургас, твърди, че производството срещу него е образувано по анонимни доноси, твърди, че има и подписка в негова защита от 120 служители на затвора, която е скрита, и настоява да бъде възстановен на длъжност.

„Владимиров нито е шеф на Главната дирекция, нито на министерството. От половин година той е извън системата, така че мой конфликт... аз не го описвам точно така“, заяви Бранимир Мангъров.

Мангъров не конкретизира върху какво точно ще се фокусира след напускането на системата: „Още не съм решил с какво да се занимавам, имам варианти, не е само един.“

Кой ще бъде новия началник на затвора ще стане ясно утре.