Софийската градска прокуратура внесе протест срещу присъдата на Кристиан Николов - обвиняемия за смъртта на журналиста Милен Цветков. На 4 март Софийският градски съд (СГС) го призна за виновен за извършено по непредпазливост престъпление и му наложи наказание от 9 години затвор, което да се изтърпи при първоначален общ режим. Освен това, шофьорската книжка на Николов бе отнета за срок от 10 години.


СГС прие за установено, че подсъдимият е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост, но след употреба на нарокотици, е причинил смъртта на Милен Цветков.

С протеста си прокуратурата ще настоява Апелативният съд в София да признае подсъдимия за виновен в извършване на умишлено престъпление и да му наложи по-тежко наказание. СГП счита, че събраните доказателства сочат, че на 19 април 2020 г. подсъдимият умишлено е причинил смъртта на Цветков, като е нарушил правилата за движение, вследствие на което е предизвикал тежката катастрофа.

Доводите в протеста могат да бъдат допълнени след като СГС изготви мотивите към присъдата си, отбелязват от държавното обвинение.