Майка ми не е виновна. По това време си беше в Кърджали. Аз работя в Турция и й пращам пари от там. Имам магазин. СИМ-картите са мои, оръжието е на батко, който почина преди 15 години. Това, че преди време майка ми имаше обвинение за трафик на мигранти, не означава, че и сега ситуацията е такава. Тя е несправедливо обвинена”-Това заяви в кулоарите на съда дъщерята на 57-годишна Томрис Махмуд, сочена за тартор на група за трафик на мигранти, която бе разбита в Бургас.

Днес съдът гледа мярката за неотклонение на жената. Според адвоката й-оръжието й е газово, а тя има алиби, защото по това време е била със свои близки в кърджалийско село. На въпрос, как си обяснява обвиненията срещу майка й, дъщерята отсече: „Някакви простаци говорят глупости”.

Съдът реши да остави Томрис в ареста.

„Тя е привлечена като обвиняема за тежко умишлено престъпление и има лоши характеристични данни. Настоящото деяние е извършено в рамките на изпитателния срок по друго осъждане за същото такова престъпление, като са налице и предишни осъждания“. При постановяването на своя акт, Бургаският районен съд взе предвид и начина на извършването на деянието, в което Томрис М. е обвинена, което характеризира евентуалния извършител на подобно деяние като личност със завишена степен на обществена опасност.“Демонстрира се пренебрегване на общоприетите норми на поведение, тъй като може да се приеме, че тя е координирала и ръководела група, занимаваща се с извършването на нелегален трафик на мигранти“, пише съдът в своите мотиви.