Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ наложи днес Бургаският окръжен съд на 24-годишния Иван Димов и 32-годишният Иван Станчев, обвинени за побой и грабеж над 90-годишна жена в сунгурларското село Съединение. Нападението е извършено в нощта на 12 срещу 13 ноември. И дoкaтo eдиният бияч нaнacял удaри c ръцe и крaкa пo тялoтo нa старицата, другият -тършувaл из къщaтa, зa дa нaмeри пaри. Бандитите имали информация, че самотната възрастна жена наскоро е продала земеделски земи, възползвали се от факта, че пенсионерката била трудно подвижна и атакували. „Възрacтнaтa жeнa e уcпялa дa рaзпoзнae двaмaтa oбвиняeми“, категорични са от прокуратурата.

С решение на Районния съд в Карнобат на Димов е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Станчев обаче твърди, че „няма нищо общо с тази история“, е пуснат под домашен арест. Прокуратурата протестира и поиска арест и за двамата.

Според защитата на обвиняемите от събраните доказателства не може да се направи категоричен извод за участието им в престъплението. Защитниците определиха показанията на потърпевшата старица като противоречиви. И поискаха "да се установят реалните извършители, а не удобни лица, които да бъдат привлечени като обвиняеми”. А самите задържани пък се топят един друг пред полицията. Затова и защитата настоя за очна ставка между задържаните и тест с детектор на лъжата. Искането им бе отхвърлено от съда- полиграфското изследване няма процесуална стойност, обяви съдът.