Обвиняемият за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, остава под домашен арест с електронна гривна. Това реши Софийският градски съд, съобщава bTV.

Кристиан Николов поиска по-лека мярка - парична гаранция, за да гласува на изборите тази неделя и да продължи да учи. Съдът обаче не уважи искането му и отложи делото за след месец.

На следващото заседание ще се разгледа и експертизата за съдържанието на успокояващите чай и паста, които Николов твърди, че е използвал.

Припомняме, в края на февруари тази година делото за катастрофата, в която загина Милен Цветков, започна по същество, като първият свидетел беше приятелката на обвинения. Именно тя свидетелства, че най-напред Кристиян Николов е е оказал първа помощ и всячески се е опитал да бъде полезен. Тя също така отрече Николов да е употребявал наркотици, а защитата на Кристиян пред журналисти след заседанието изказа и тезата, че наркотичните вещества в кръвта му са му били сипани от друго, неизвестно лице.

Сред експертизите от разследването е и кръвен анализ, който показва коктейл от дрога в организма му. Освен това Кристиан е шофирал без да намали на приближаващото кръстовище, където е изчаквал червения светофар Милен Цветков.