Районният съд в Несебър наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на палестинеца Мохамед А, обвинен за обир на обменно бюро в Слънчев бряг. Според данни на разследващите, за времето от 16 до 18 юли т.г. чужденецът, нает като служител във валутното бюро противозаконно присвоил 10,767лв., /в различни чуждестранни валути и български лева/. После пък обявил, че бил нападнат, изблъскан в автомобил и изхвърлен в канавката на пътя. Криминалистите обаче го разобличили. Полицията установила, че Мохамед неколкократно е "пощипвал" от служебните пари. Ето какво разкриха служителите на реда:

- На 16.07.2021г. . в к.к.“Слънчев бряг“, общ.Несебър, от търговски обект - обменно бюро, стопанисвано от търговско дружество присвоил паричната сума от 4780лв., които владеел - поверени му за работа като валутен касиер в обменното бюро в български лева и

- На 18.07.2021г. в к.к.“Слънчев бряг“, общ.Несебър от търговски обект-обменно бюро, стопанисвано от търговско дружество присвоил общо паричната сума от 5987лв., представляваща сумата от 1205 евро; 606 румънски леи; 20 полски злоти и 3382лв., които владеел - поверени му за работа като валутен касиер в обменното бюро в български лева и в отделни чуждестранни валути - престъпление по чл.206, ал.1 от НК вр. чл. 26 ал.1 от НК.

Според наблюдаващия прокурор, по делото е налице обосновано предположение затова, че обвиняемият е извършил тежките умишлени деяния, в които е обвинен, както и че съществува реална опасност същият да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие аргументите на прокурора и наложи на обвиняемия мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Определението на РС-Несебър може да бъде обжалвано на 26.07.2021г. пред ОС Бургас.