Над три часа продължи разпитът на бизнесмена Светослав Илчовски в следствения отдел на Софийската градска прокуратура, съобщава БНР.

Той се яви в прокуратурата с адвокат, а след разпита обясни, че е давал показания като свидетел.

Илчовски се яви заради твърденията си пред т.нар. комисия за ревизия на управлението в доскорошния 45-и парламент за търговия с влияние, рекет, корупция и натиск над бизнесмени.

Не стана обаче ясно дали бизнесменът е разказал подробности за споменатия от него пред комисията клип с насилие върху задържан известен бизнесмен. На излизане той отказа да отговоря на въпросите на медиите.

Единственият му коментар пред журналистите беше свързан с разминаването около познанството му с бизнесмена Миню Стайков, тъй като Стайков отрича да го познава, докато Илчовски в изслушванията си в комисия по ревизия твърди обратното.

Припомняме, миналата седмица пред комисията по проверка, ръководена от Мая Манолова, Илчовски обясни, че е бил принуждаван от близки до бившия премиер Бойко Борисов да не купува земеделски земи, да продава продукцията си на занижени цени, а "Напоителни системи" го изнудвали да плаща рекет, ако иска да получи вода за насажденията си. Освен това се оплака, че един от собствениците на фирма "Градус" е искал от него да реализира фиктивен оборот за дружеството му, а целта била с фалшиви обороти да се завишат приходите на фирмата на Иван Ангелов, да се вдигнат цените на акциите ѝ на борсата и по този начин да се вземат 100 млн. лв. от пенсионните фондове.

Вчера служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов обеща да провери твърденията на зърнопроизводителя за съществуване на видеозапис на издевателства в ареста над известен бизнесмен.