24-годишен безработен мъж от Бургас получи ефективна присъда от 8 месеца затвор при първоначален общ режим, след като бе признат за виновен за кражбата на 7 /седем/ пластмасови стола от клуб на Движението за права и свободи в квартал „Победа“. Решението е на Районния съд. Информацията предава сайтът dnews.

„Ударът“ бил извършен на 14 юни м.г. Мъжът се промъкнал в офиса, след като разбил с отвертка задната врата. След това един по един изнесъл 7 от общо 14-те стола, на които изрично е посочено в обвинителния акт, сядали симпатизанти на движението по време на партийни срещи. Крадецът скрил "плячката" в двора на къщата си.

Столовете, се посочва в мотивите към присъдата, „били подарени от привърженици на партията нови, поради което и към 14.06.2020 г. били в безупречно състояние, еквивалентно на „ново“.

Извършителят на кражбата бил задържан, след като решил да продаде столовете. Бизнес начинанието му претърпяло крах, когато един от обитателите на квартала разпознал, че това били зелените столове от клуба на ДПС. И побързал да съобщи в полицията.

Подсъдимият доброволно върнал шест от общо седемте стола, които взел от офиса, но бил задържан. Понастоящем-седем месеца по-късно той продължава да е в ареста, става ясно от публикувания съдебен акт.

„Престъплението е извършено при условията на повторност“, мотивира съдът решението си. И подчертава, че става въпрос за „немаловажен случай“ .