Два бургаски таланта се сблъскаха тази вечер на сцената на "Гласът на България". Това бяха рокаджията Калоян Николов и амбициозният Вениамин Тодоров.
Калоян буквално помете журито и публиката в дуел със сладкогласния, но нерешителен Роберто от Монтана и спечели. Щастлив съм. Сцената ми дава оня заряд, който никъде в живота не може да се намери. Ще пея и ще продължавам да пея, защото музиката е в мен, каза бургзлията.

При Вениамин се получи нещо като де жавю.

Той трябваше да се бори срещу момиче. Вероятно малцина си спомнят, че на кастингите на "Х фактор" преди няколко години се яви като участник в дует с приятелката си. Когато журио обяви, че търсят само момче, а не дует, Вениамин без да се замисли, изостави партньорката си и двамата продължиха поотделно. Тогава приятелите им бяха доста раздвоени, а бургазлията стигна до Къщата на съдиите и там участието му безславно приключи.

По същия начин тази вечер той пя със и срещу сладката и талантлива Славея, но Михаела Филева след дълги колебания избра него. Той ще продължи на музикалните битки със светкавични елиминации и вероятността да стигне до концертите на живо е на кантар зарази силните участници тази година.

Все пак Бургас има двама певци, които ще се борят за голямата награда и им стискме палци.