"Ах, морето" е второто ми име. С тази песен обиколих половината свят. Аз съм една наивница на средна възраст, а при поредното разочарование се превръщам в сълза.

Това обяви Тони Димитрова, преди да запретне ръкави и да готви в "Черешката на тортата". Като не могат да дойдат в Бургас, аз им донесох Бургас в София, каза певицата.

Донесох си чиниите, вилиците, салатиерите и дори парфюм за кухня. Салфеткисе си купих от Сейшелите. Нося си от моите печени чушки, щоито държа във фризера, моята чорбаджийска салата, моята лютеница, която правихме с китариста ми и жена му и моето следко от смокини. Даже солта е бургаска и калканът, разбира се. Подготвила съм им и скордяля. Спомням си я от детството си. Баба ми правеше непрекъснато и с брат ми така израстнахме. Топим залци хляб и ядем пържена риба и скордаля. Някои разправят, че била гръцко ястие, но аз си го зная като бургаско и му казваме чесновка.

Тони направи невероятна зелена салата с козе сирене, ветрило от патладжан, залято с руска майонеза, показа рецепта за друсани картофи с масло и изпържи огромен калкан, който накара гостите да си оближат пръстите. И да поискат да им увие и за вкъщи. След като всички бяха готови да легнат под масата от преяждане, певицата ги довърши с домашна френска селска торта.

Толкова е топла, толкова истинска, толкова чаровна, че ти иде да я гушнеш и да искаш да й станеш най-добрия приятел, говореха един през друг участниците, трогнати от гостоприемството и искреността й.

Тони обяви състезание по нареждане на пъзел, а наградата беше буркан от нейната лютеница, а след това подари на всички маринован чернокоп плюс книга, написана специално за нея, Стефан Диомов и Пламен Ставрев.

Почувствахме се у дома си, признаха всички и й дадоха максималинте 40 точки. А Тони занесе Бургас и морето в София и подари на всички незабравима вечер.