В последната година и половина Тони Димитрова е щастливо свързана с разградската филхармония и обикаля активно страната за участия с нея. На един скорошен концерт в Дупница обаче, за който певицата получава покана от популярния български диригент Левон Манукян, каръшките моменти били толкова много и поредни, че накрая Тони се предала на натиска им.

Концерт-спектакълът, озаглавен „Моите неизпратени писма”, в който певицата буквално разлиства душата си, започнал по обичайния за такива мероприятия начин. В един момент обаче, всичко се обърнало с главата надолу! И само ведрия характер и вроденото чувство за хумор на изпълнителката на „Ах, морето”, я вадят невредима от комичната ситуация.

„Барнах се с една рокля и с едни обувки с много висок ток, ама уникални обувки, да ти останат очите там. Но изобщо не бях съобразила, че на сцената в театъра на прекрасния град Дупница, има дъски, по които трудно би се вървяло с подобни токчета”, загатва какво й се е случило певицата. И продължава:

„Та вървя аз смело, правя големи крачки, пея и изведнъж.. ми пропада токчето. Всъщност на мен редовно ми пропадат токчетата, но този път това се заклещи. Пробвам да го отскубна, не става. Пробвам пак – пак не става. И започнах да се смея, а след мен и публиката. В този момент Левон спря да дирижира, дойде, дръпна ми крака, но вместо да извади токчето, буквално ме събу, без да иска. Както и да е – седнах след това, обух си я отново и после, няма и 5 минути, хайде същото се случи и с другия крак. Заклещи се по същия начин. Тогава си събух и двете обувки, оставих ги заклещени там и продължих участието си по чоропогащник. Само казах на публиката: „Съжалявам, че сега ще ме видите така – босата истина колко е висока всъщност (смее се)”.

В досегашната кариера на Тони Димитрова са се случвали стотици куриозни моменти, но за разлика от някои свои колеги, които искрено се ядосват, когато съдбата ги изненадва по този начин, певицата умее не само че не ги отразява сериозно, но и дори стъпва метафорично отгоре им, за да разведри още повече настроението