29-годишната бургазлийка Жанета Камбурова, която тази година се окичи с лента и корона като подгласничка в Мисис Бургас, бе избрана да представя България на международния конкурс Мисис Планет. Стройната блондинка е омъжена от три години и е горда майка на две момчета близнаци. От няколко години развива частен бизнес в сферата на красотата. Споделя, че най-важните моменти в живота и са тези прекарани със семейството.

Конкурсът Мисис Планет се провежда за 9та година. В тазгодишното издание ще вземат участие омъжени дами от 15 държави,като Сингапур,Русия, Южна Африка,Индия и др. Конкурса е в две категории красота и талант. Обръща се внимание и на семейството и професионалната им реализация при избора на победителката. Повечето от кандидатките са талантливи и с интересни професии. Представителката на Грузия – Нини Шермадини е финалистка от редица певчески формати, като X Фактор-Гърция, Юрмала и др. Представителка на Украйна Ана Горбани пък е популярна ТВ водеща.

Програмата на конкурса е една седмица и е изключително атрактивна и разнообразна. Включва посещение на Велинград, където участничките ще бъдат настанане в Хотел§СПА Арте. Те ще посетят Парка на танцуващите мечки в Белица, до където ще стигнат с атрактивната родопска теснолинейка, предприятието за килими в Костандово и др. Като всеки конкурс и този има своята благотворителна кауза, участничките ще посетят Център за настаняване от сеемен тип за деца без увреждания във Велинград.

Финалът на конкурса ще се проведе на 08.11 от 21ч. в Хотел Маринела, клуб Мегами. Специален гост е известния грузински певец - Гия Николадзе, който е известен и с познанията си за Ванга. Един от нейните съвети да се посипе земята със захар за Мир, вдъхновява негов клип. А той самия изпълнява този ритуал всеки 29 февруари.

Конкурсът ще протече в 4 тура- атрактивен Еко тур-Зелена Планета, Тур с Национални костюми, тур на таланти и официални рокли, подготвени специално от дизайнери в страните на участничките.

За визията на дамите ще се погрижат специалистите от Кристиано оф Рома.

Короната ще предаде миналогодишната победителка от Татарстан Лейла Морунгова, а ние пожелаваме успех на нашата претендентка.