Старата вражда между Ева и Ваня Костова пламна неочаквано тази вечер във ВИП Брадър съвсем неочаквано. Поводът беше номинацията на Ева и въпросите на Петко Димитров към нея чувства ли се зле от раздялата на Ваня с "Тоника". Ева каза, че няма никаква вина, но Петко заяви - ние две седмици виждаме една стаена болка обида у Ваня. Какво сте й направили? Нищо, тя просто напусна, сви рамене Ева. Петко обаче настоя Ваня да отговори.

Със сълзи на очи певицата обясни, че била буквално изгонена след реч на Гого. Той събра част от колектива и заяви, че не съм желана повече. Правела съм импровизации, позволявала съм си да изпъквам и да засенчвам другите. Истинската причина беше, че на един наш концерт един от силните хора на деня се качи на сцената и поиска да пее с нас. Поиска и китара и аз му предложих моята. Той каза - не, ти ще стоиш на сцената и ще пееш. Това страшно засегнало Гого. И после ми обясни, че вече не съм желана и трябва да си ходя. Аз бях шокирана. Нямаше как да кажа на човека, пожелал да пея, че не мога да го направя, защото трябва да подкрепям колектива. Щеше да стане голям резил. Изчаках да мине концерта с Ал Бано и обявих пред публиката, че се оттеглям. На другия ден ме дигагностицираха с диабет и съм болна и сега. Станало от стрес.

Това аз на Гого не мога да му простя, светла му памет.

В защита на Ева в студиото беше синът й Димитър Найденов. Той пък обясни, че Ваня и Ева не са контактували пряко 18 години, единствено чрез последници и "доброжелатели". Диалогът между тях отсъстваше, затова са разминаванията им. Димитър защити майка си, но премълча за баща си.

А Ваня искрено призна: "Страхувах се да се срещна с Ева в Къщата. Страхувах се диабетът ми да не се превърне в тип А, защото това ще е началото на края ми".