Бургаският състезател в "Кухнята на ада" Иван си тръгна тази вечер и се класира на осмо място. Младият готвач беше много талантлив, но в същото време мълчалив. Той предпочиташе да говори на храната, отколкото на съотборниците си. От тях получаваше само пренебрежение и подигравки, а от храната удоволствие.
Над два месеца Иван остана затворен в Нови хан, за да се бори за голямата награда и за място в ресторанта на шеф Ангелов. Самият Ангелов изпитваше симпатия към мълчаливия, но изпълнителен бургазлия и на няколко пъти го спасяваше след номинации. Сега обаче, при наближаването на финала, Иван стана излишен. Останалите се нахвърлиха като хиени върху него, одумваха го, правеха му забележки и кални номера.
Тази вечер буквално го саботираха, след като бе назначен за шеф на кухнята.
Бургаският готвач се смути, притесни се и тотално обърка поръчките. Много си ми симпатичен, много надежди възлагах на теб, но ти нямаш достатъчно смелост и вяра в себе си, за да бъдеш шеф. Трябва ти повече време и самочувствие, каза шеф Ангелов и се просълзи при раздялата с него. Иван също се разплака и обеща да търси изгубеното си самочувствие.