Мъж на 22 години взе участие в конкурс за красота за жени - Miss Virtual в Казахстан и дори достигна до финалната му фаза, без при това да си сменя пола. Моделът- Илай Дягилев от Алмати пратил снимките си за участие в надпреварата под името Арина Алиева, като освен малко грим не е правил нищо с тялото си. Външният вид на младежа се е видял достатъчно привлекателен за мнозина казахстанци и те гласували за него, като го пратили във финалната фаза на конкурса.

„Спорихме с приятели за красотата и тогава ми хрумна идеята да взема участие в този конкурс. Винаги съм бил привърженик на идеята за естествена красота. Сега сами виждате, че много момичета са еднотипни, всички еднакво се гримират, обличат и смятат, че ако следват модните тенденции, значи са красиви. Аз не съм на това мнение“, разказва Илай.

Според него преди момичетата били по-естествени и били по харизматични, а сега всички се подчиняват на стремежа да бъдат в една и съща „опаковка“.

Стигнах до финала и тогава разбрах, че нещата са отишли прекалено далеч – повече от 4 000 души бяха гласували за мен, затова реших да разкрия истинската самоличност на Арина Алиева.

След официалните признания на „измамника“, организаторите на конкурса го дисквалифицирали и го заменили с друга, вече истинска, красавица.