Церемония по връчването на European Border Breakers Awards (EBBA) ще се състои тази вечер в Грьонинген, Холандия. Наградите EBBA се връчват на дебютиращи европейски изпълнители, добили голяма популярност извън границите на собствената си държава. В края на церемонията ще бъде обявен и носителят на Public Choice Award - наградата на публиката. Домакин на лайв шоуто в Грьонинген ще бъде прочутият британски музикант и телевизионен водещ Джулс Холанд.

За първи път в историята на престижните европейски награди България има победител. Кристиан Костов е един от 10-те финалисти, носител на приза ЕВВА.

Кристиан научи за наградата на живо в ефира на програма "Хоризонт" в предаването "Евробокс":

Наградата е уникална! Много съм щастлив! Не мога да повярвам! Всичко върви нагоре за мен и то защото стъпих на сцената в България!

Тази награда включва Кристиан Костов в звездния отбор на младите изпълнители в Европа, сред които са Адел, Индила, Александра Стан и Дуа Липа.

Събитието е част от уникалния за Европа фестивал за поп и рок музика "Евросоник", подкрепен от Европейската комисия по програмата "Creative Europe" и се осъществяват с медийната подкрепа на Eвропейския съюз за радио и телевизия, ЕBU.

Партньор за България е Българското национално радио.

Церемонията по връчването на наградите EBBA можете да проследите на живо ТУК. Началото на събитието е в 20.15 часа българско време. /bnr.bg