Умел пилот пресъздаде коледния дух с празнична маневра, докато прелиташе над Германия и Дания.

Пилотът, който управлявал най-големия пътнически самолет в света Airbus A380, очертал коледна елха заедно с украсата в небето на 13 декември.

Очертаното коледно дърво на височина от 12 км беше публикувано на сайта Flightradar24, който проследява въздушния трафик в реално време.

Самолетът излетял на петчасов полет от Хамбург. Говорител на Airbus обясни, че това бил нормален вътрешен тестови полет преди доставката на нов самолет. „Всяка година се извършват стотици такива полети“, добави той.

„Маршрутът на полетите е гъвкав, те излитат и кацат на летището в Хамбург“, отбеляза говорителят пред британския вестник Daily Telegraph. „Благодарение на сътрудничеството на диспечерите по въздушния трафик, стана възможно да очертаем това коледно дърво", каза още той.

„Идеята беше на тестовите пилоти и инженери – поздрав от Airbus към всички почитатели на авиацията за коледните празници“, заяви говорителят. По-късно самолетът се насочил към Северна Дания, за да пресъздаде „коледната звезда“.

„Това е тестови полет, който щеше да се осъществи независимо от конкретния маршрут на полета“, потвърдиха от Flightradar24./profit.bg