Внукът на легендарния актьор Наум Шопов е първият в семейството, избрал за свое призвание медицината вместо изкуството. Наум-младши беше студент в Медицинския университет, а съвсем наскоро приключил със задължителната специализация. Въпреки че в сериала „Откраднат живот“, където потомъкът на знатния актьорски род се сдоби случайно с роля, играе коремен хирург, всъщност интересите му в реалността били свързани с акушеро-гинекологията.

След няколко седмици на екранния д-р Тасев му предстоял държавен изпит, на който щял да защити знанията си. През лятото, вместо да палува по морските ни курорти, 24-годишният младеж обикалял АГ отделенията на столичните болници, където асистирал при раждания и гинекологични операции. Синът на Христо Шопов се превърнал в същинска атракция сред родилките, които бързали да се снимат първо с него, а чак след това прегръщали бебетата си. Сестрите и по-младите докторки пък веднага опитали късмета си, но бъдещият гинеколог ги отрязвал отрано, казвайки, че има сериозна връзка.

Най-изненадваща от всичките му практики е тази при небезизвестния пластичен хирург д-р Ангел Енчев. За да се включи в екипа му, Наум пътувал до Пловдив, където е разположена болницата на Енчев. И в операционната на повелителя на силиконовите импланти у нас Шопов се подвизавал като асистент при естетични гинекологични операции. Заради прецизната си работа веднага получил оферта от Енчев да започне на заплата при него, но плановете му в момента включвали практика в държавна болница, а после откриване на частен кабинет.

Когато започнел официално да упражнява докторската професия, Наум щял да се откаже от ролята си в сериала, а героят му най-вероятно щял да бъде убит от сценаристите. И сега времето едва му стигало да огрява в двете поприща, а личният му живот оставал на заден план. От няколко години екранният д-р Тасев имал сериозно гадже, с което дори живеели под един покрив. Семействата им вече ги натискали да създават поколение, а приятелката му Теа не се дърпала. Той от своя страна се шегувал, че нямал търпение не толкова за отглеждането на тяхно дете, а за израждането му.

"Ретро"