Мисията за фалшива сватба между Дани Петканов и Алекс Богданска във ВИП Брадър излезе от границите на нормалната шега и шоу.

Продуцентите решиха да вдигнат малко рейтинга и измислиха да сватосат бившите врагове, които се превърнаха във влюбени птиченца.

Дали от това, че са затворени вътре, дали от допълнителните пари за цирка, в който ще участват, дали от желание да го направят по-истински или просто от жажда за внимание, двамата решиха да се оженят наистина. Те помолиха да им бъде доведено служебно лице от „Граждански ритуали“ и даже поп! И сватбата да бъде законна!

А продуцентите, и без това влезли в ролята на сводници, се съгласиха на драго сърце! Биг Брадър може всичко, каза гордо гласът зад кадър.

Нямаме идея дали някой в еуфорията си дава сметка, че това вече е истински брак. И че спонтанното решение на младоженците може да има сериозни последици. В отчаян вопъл майката на Алекс й каза по телефона – не прави това там! Знаеш той колко те нарани, знаеш какво ни струваше да те спасим от унижението. Защо го правиш пак? Излезте, поживейте заедно и после се женете, ако наистина искате това. Богданска обаче заяви, че обича Дани и ще се оженят. Въпреки че много обича и цени съветите на майка си.

Едно такова предаване трябва да има освен всичко и възпитателен характер за зрителите.

Е, тук вече е ужасната уловка в името на рейтинга и минаването на границата.

В уж истински детектор на лъжата двамата си признаха, че докато са били заедно близо две години, непрекъснато са си изневерявали. Дани призна, че го е направил над 5 пъти с различни жени, но това нямало значение. Александра го гледаше огорчено, докато той изричаше болезнената истина, а когато дойде нейния ред – тя също призна, че не му е била вярна. Нейните изневери също били над 5, но не минавали десятката. И след всичките тези признания се прегърнаха и решиха, че ще се оженят. Защото били един за друг! То вярно, че са един за друг и всеки ще си хойка, където си поиска, ама защо е нужно да се бракосъчетават за целта?



„Ама тези двамата били ли са изобщо заедно, кога са намерили време един за друг, докато си изневеряват“, запитаха се част от съквартирантите. „Това е грозно, сватба не трябва да има, няма диалог, няма доверие“, промърмори Алфредо, който единствен е твърдо против женитбата им.

Ние пък сме твърдо против посланията, които в момента излъчва шоуто.

Послания, които насърчават изневярата, намират я за нещо нормално и даже весело, а вън зрителите попиват „светъл пример“.

После пак ще четем заглавия като „Младеж намушка гаджето си, кръшнала му“, „Мъж застреля жена си, заварил я с друг“ и прочие от този род.

Обществото все още има някакви устои и чувство за чест, но те бяха разбити. Ей така с един замах. От младата вип двойка с любезното съдействие на Биг Брадър!

Горчиво!