Десислава Бакърджиева била скритата лимонка на българските артсреди, защото хем никога не се показвала публично с гаджета, хем имала колекция от разбити мъжки сърца. Екранната д-р Хинова признава, че е отказвала предложения за брак цели 4 пъти, защото нито веднъж не усетила, че отсреща с пръстена стои нейният човек.

В миналото си обаче актрисата криела пикантни интимни отношения с подземен бос, с когото била напът да мине пред олтара. Понеже семейството й се преместило да живее от централната част на София в крайния квартал „Люлин“, Деси попаднала в средите на момчетата от силовите групировки. След като едва не пристанала на мутра, Бакърджиева дълго време не можела да се откъсне от престъпното му влияние. Дори след като родила щерка си, с чийто баща са отдавна разделени, актрисата продължавала да бъде подлагана на тормоз от страна на бившето си гадже мафиот.

„Спомням си как веднъж, докато чаках детето пред едно кино, спряха два страшни черни мерцедеса, от единия излезе той, директно ме прегърна, говорихме, а после се чудих как да обяснявам ситуацията на дъщеря ми“, жалва се Деси. В момента отново нямала мъж до себе си, понеже била твърде заета със снимките на сериала „Откраднат живот“, където неслучайно отново й е отредена любовна роля. Блондинката разказва, че много пъти точно професията й е ставала причина да се разделя гръмко с партньорите си. „Най-страшно е, когато има ревност, а прекомерната ревност е индикация за раздяла. На мен ми се е случвало да ме пита мъжът, с когото съм, как се целува този или онзи от актьорите, с които снимам в сериалите и с които имаме такива сцени. И като кажа „Ами добре се целува“, става страшно. И раздяла е имало заради подобна реплика“, разголва душата си актрисата. С годините Бакърджиева разбрала, че силният пол я отбягва, защото е мъжко момиче. Не обичала да домакинства, готвела само заради дъщеря си, а освен това била агресивна в любовта, защото навремето тренирала карате. Преди да изгрее на малкия екран, Десислава се подвизавала на тепиха и в биографията си имала две републикански титли и черен колан.