Вълна от недоволство си навлече Надя Иванова, някогашната водеща на "Елит". В предаването "Черешката на тортата" тя сготви конско месо, което отключи моментална реакция на зрители."Кон се готви само в Третия свят, нашите предци са стигали до готвене на конско само при големи гладове по време на война. Това е толкова грозно и неетично! Ето до къде води първенющината и криворазбраната елитарност", пишат в нета скандализирани.

"Конете биха счупили крак пред това да стъпчат човек! Надя е комплексарка", смятат други.

Поредното издание на „Черешката на тортата“ тотално измести идеята на предаването и го превърна в безвкусна смесица от мързел, суета и криворабран патриотизъм.

Участниците в тазседмичното издание са все подставени „звезди“ на Нова тв., а единственият свеж лъч и лице е известната спортистка олимпийската шампионка на троен скок Тереза Маринова. Останалите са до болка познатите Тити Папазов, рапърът 100 кила, дотегналата до смърт на всички зрители на ВИП Брадър Надя Иванова и водещата на инфантилното псевдо-патриотично предаване „Аз обичам България“ Евелина Павлова.

Вместо да поканят гостите в дома си и да покажат на зрителите как готвят в домашна обстановка, тази седмица големите „кулинари“ избраха кухните на известни ресторанти, където рамо до рамо с главния готвач закълцаха лук и да застъргаха тикви.

Евелина сготви свинско с кисело зеле с домати и моркови и шашна родните домакини, които се учудиха защо не е притурила и лимон към киселажите. Най-непохватна се оказа Надя, която явно не само не е виждала кухня, ами и хранителен магазин. След като изпосъбори половината стоки от рафтовете, изгуби си количката, награби сирене крема, вместо масло понеже си приличали и дълго се чуди как да купи една тиква, като са в чувалче… и къде, по дяволите, са подправките…, тя цъфна в ресторанта и започна да приготвя първо… салатата. До вечерта зеленчуковото й предястие щеше да стане на хербарий… но незнайно как, на самата гощавка в чиниите се появиха свежи марули.


Никой не разбра и откъде бившата тв. водеща купи скариди и макарони и как си достави конското месо, с което изуми даже и гостите си. Явно всичко са й приготвили в кухнята на ресторанта, а тя единствено позира за няколко снимки с главния готвач, като дори при това леко занимание изтърва и ножа и лъжицата.

На фона на цялата предвзетост с конското и скаридите, кедровиите ядки и маскарпонето, Надя покани роден актьор да чете на хранещите се на глас „История славянобългарская“. Така в нейните представи вечерта придоби и патриотичен акцент.

И все пак какво иска да ни покаже предаването, което се променя с всеки сезон? Нали идеята е всеки да сподели собствените си рецепти и умения в собствената си кухня? И да покаже на зрителите дома си, в който е поканил други известни гости?

Какъв е смисълът в това да се съберат пет души, за да тичат от ресторант до ресторант всяка вечер, опитвайки специалитетите на главния готвач, вместо на участниците? Защо половината учстници в това предаване крият домовете си? От страх, че ще тръгнат приказки, или от мързел да ги поразтребят? А може би и по споменатите две причини наведнъж, плюс – защото не готвят вкъщи и нямат ни съдове за пред хората, ни чинии за пред камерата.

За пръв път в историята на това риалити виждаме сезон, в който участниците се отдават на показно плюскане, без да покажат дори една своя оригинална рецепта, а единствено копират менюто на ресторанта, в който канят гостите си. Крайно време е предаването да се прекръсти на „Познайте къде ще се тъпчем тази вечер“, или „Голямото вечерно плюскане за сметка на Нова телевизия“!