"За мен това е доста уродливо - уста тип "бургер", силиконов бюст - шамандура. Поне така изглеждат тези кръгли форми в повечето случаи. Категорично за мен това не е красиво"- С тези думи българският Кен - Илиян Илиев определи налаганите идеали за красота в България пред Bulgaria ON AIR.
Илиян е модел, започва кариерата си на 9 години. Според него, приликата му с куклата Кен е била забелязана не у нас, а в чужбина.
"Това тръгна от чужди медии, които са ме определили като българския двойник на куклата Кен. Аз категорично не се оприличавам и не желая да приличам на пластмасова фигурка", казва той.
Последната новина по свой адрес, която приема с усмивка, е, че е застраховал лицето си за половин милион евро. Тази информация той отхвърля и обяснява, че е измислена.
Българският Кен заявява, че самият той няма никакви корекции по себе си, но не изключва в бъдеще да му се наложи, когато "увисне това-онова". Но признава, че често му се случва да приема комплименти и за устните и веждите си.
Илиян разкри и за проблемите си с анорексията - заради лични проблеми свалил много килограми, но успял да се справи с болестта.
И въпреки крехката си възраст, Илиян казва, че е изморен от модата, а голямата му мечта е да се реализира в киното и театъра.
"Никога не съм имал желание да бъда модел, това винаги е било само заместител", сподели той.