На партито по случай 60-ия рожден ден на Соломон Паси, лъсна дълбоко пазената тайна на Ицко Финци и жена му Елизавета Боева – че ще стават родители. Че как на 83 години актьорът може да стане баща?! Звучи наистина шокиращо, но е факт.

Бременната в 6-ия месец преподавателка по „Кино, реклама и шоубизнес” Лиза не можеше да скрие наедрелия си корем, макар че дълго време двамата с актьора се опитваха да баламосват дори приятелите си от столичната бохема, че бременността й само плод на журналистически измислици. „Ние, приятелите на Ицко, отдавна знаем и за връзката им, и за бременността на Лиза.

Артистичният тандем Лиза и Ицко е заедно не само в живота, но и в работата. Въпреки че е само на 36 години, Боева вече е доктор на науките и преподавател в Нов български университет. Асистент й е самият Ицко Финци, който е от поколението на знаменитости като Григор Вачков, Татяна Лолова и Никола Анастасов.

Парадоксалното в случая е, че Лиза е с 13 години по-млада от сина на съпруга си. Финци-старши отдавна е разведен с майката на единствения си син Самуел, който също като него е актьор.

Ицко и Лиза се запознали, когато тя била във втори курс на НАТФИЗ. Преди да се дипломира в НАТФИЗ, Боева е завършила и журналистика в Санкт Петербург. Единственият й репортаж от 2 минути, който монтирала цели 4 дена, бил за баба, която спасила котката си в пожар. След като претърпяла пълно фиаско в този бранш, Лиза се ориентирала към режисурата, пише "Уикенд".

Любовта им пламнала в Париж, където през 2013 г. двамата снимали филм за кражбата на шедьовъра на Леонардо да Винчи „Мона Лиза”. В Лувъра двамата сложили край на приятелството си и започнали любовна връзка. Резултатът ще е дете, най-вероятно момче. Когато детето един ден бъде абитуриент, неговия татко ще е на достолепните 102 години! Дано да е жив и здрав!