Бившата моделка и многодетна майка Ромина Тасевска не издържа на поредната светска пародия у нас и скочи срещу колежката си Златка Димитрова.

„Жени като Златка превърнаха думата „модел“ в нещо нарицателно за лека жена и тя изгуби смисъла си. Тази жена роди, но пак не се спира и заради такива като нея думата „майка“ започна да губи своята тежест! Принудени сме да живеем в простотия и морална деградация на всички ценности. На пиедестал се самопоставят едни, а заради тях други се чувстват опетнени и омърсени“ – написа Тасевска в социалната мрежа, като конкретно посочи с пръст напористата плеймейтка.

Емоционалните думи на Ромина бяха подкрепени от много светски личности у нас, между които и футболиста Ваня Джаферович, който също се възмути от държанието на Димитрова.

Ромина избухна след появяването на Златка в предаването „На кафе“, което разбуни зрителите. Там тя се похвали, че е получила наградата „Майка на годината 2016“ месец след като роди своя малък Миро и разказа в типичния си откровено-просташки стил какво означава да си майка. При нея майчинството се съчетавало с различни странични задачи, затова трябвало да си почива нощем без бебето да я буди. По тази причина спяла на различен етаж заедно с любимия си Миро, а новороденото на друг с бавачката си.

„Наех жена да ми помага, защото се изморявам и страдам от безсъние, каза нагло Златка в ефир, с което вбеси хиляди майки, които се грижат за рожбите си сами.

Признанията на Златка накараха даже мъже да скочат срещу приза, който е получила явно с връзки и не по заслуги. Между възмутените зрителки се оказа и Мис България – Ромина Тасевска, която преди пет години се отказа от кариерата си на модел и роди три деца на съпруга си футболиста Дарко Тасевски. Ромина изцяло се посвети на майчинството и гледа децата си сам сама, без бавачки и гувернантки, като успоредно с това се грижи за дома и съпруга си.

„Каква майка си ти? – запита тя възмутено колежката си. Ако нощем не чуваш бебешки плач, ако не преживяваш коликите на детето си, ако не го утешаваш с прегръдки и песнички, ако не си до него да видиш първата му усмивка, първото му зъбче, ако между вас не се създаде онази близост, която се гради с всяко едно хранене, всяко едно гушкане, всяка изпята песничка, то ти просто си механичен родител. Родила си го, хвърлила си го в ръцете на друга и си гледаш живота. Всяка друга жена би заслужила титлата, само не и ти!“, изригна Тасевска.

Вбесена от обидите, че е лоша майка и сивмол на лека жена, Златка веднага отвърна на удара. Тя нарече коментиращите я „гладни кучета“, а коментарите по неин адрес били породени от чиста завист, за това че останалите не можели да си наемат бавачки.

„Със заплатата на съпруга си Ромина Тасевска би могла да наеми по две гувернантки за всяко от децата си, но предпочита да е истинска майка“, коментираха веднага приятели на миската и мъжа й.