Не ромите, а аз съм проблемът на тази държава, написа на страницата си във фейсбук Андрей Арнаудов.

Всички в момента морализаторстват, че 13 – годишна ромка е родила, поучават я, възмущават се…

Обвиняват това население в липса на култура, на задръжки, на ценности. И се тюхкат, че то ще стане по-многобройно от българите.

Аз пък обвинявам себе си. И всички като мен.
Ние, работещите, образовани български граждани не правим деца! Ние отлагаме до безкрайност, а понякога оставаме без нито едно.

Аз съм Андрей Арнаудов, на 37 години, телевизионен водещ и продуцент с достатъчно възможности да отгледам поне пет деца, но нямам даже и едно.
И съзнавам, че проблемът на тази държава и обществото ни е в такива като мен.

От десет години изкарвам достатъчно пари, за да осигуря на едно бебе идеални условия за живот. Поне от пет години насам се чувствам готов да имам деца, но нямам.
И не съм само аз.

У нас има хиляди млади хора, които имат достатъчно пари, за да отгледат деца, но нарочно отлагат, залагат на кариерата, на купона, на свободата и не им се занимава с памперси и шишета с мляко. Егоизмът е достигнал дотам, че те предпочитат да имат куче, вместо дете, но и за кучето нямат време да го разхождат и го поверяват на гледачи.

В моите среди също е пълно с такива хора. Наближаващи 40-те години, самотни, търсещи, отлагащи, а след 40 пък става късно. Особено за дамите.

Пълно е с такива като нас и в цяла България. Преди беше нормално в едно семейство да растат поне двама или трима малчугана, а сега е рядкост, ако се появи поне един.

Затова и заявявам – проблемът не е в 13-годишната родилка, а в нас.

Лично аз от тази година започвам да правя дете и ще поема цялата отговорност за него. След това – още едно.

И смятам да се включа в кампанията „Направи го за България“! За да променим живота си, трябва хората като мен да започнат да правят деца, а не само кариери. Защото бъдещето на България са децата ни, а не парите и кариерите ни, пише прочувствено Опосумът.