Последният, десети юбилеен сезон на „ВИП брадър”, се превърна в арена на договорките. Забравените водещи коленичели пред Големия брат, за да могат да се отърсят от миризмата на нафталин и отново да изплуват на тв небосклона. Някои от тях обаче не разчитат само на славата от риалити формата, а имат пъклен план за по-нататъшното си развитие. Из коридорите на Нова телевизия упорито се шушука, че трима от участниците имали лична договорка - победа или собствено шоу. Тъй като Големия брат нямало как да даде първото място на всички, затова им обещал постоянен тв ефир със собствени продукции. Кои обаче са облагодетелстваните?Пръв с подобна договорка дошъл нароченият за най-добър готвач Ути Бъчваров. Продуцентът на Големия брат Нико Тупарев и закръгленият кулинар са близки приятели от години. Той започнал своята продуцентска кариера именно с Бъчваров и неговите кулинарни подвизи в БНТ. Днес обаче готварското шоу има огромни разходи, а гледаемостта е почти нулева. Това принудило Тупарев да вземе крайното решение - или да направи приятеля си победител в брадъра, или другата година му мести шоуто в Нова телевизия. Приближени до мастития продуцент шушукат, че той се е надявал Ути да спечели, за да не налива пари за ново предаване. Няколко седмици преди финала обаче симпатиите към готвача са нулеви, а негативните коментари към него валят в социалните мрежи.

В Къщата отзивите не са кой знае колко различни. Само трима от участниците го посочиха като свой фаворит за спечелването на формата. Като главна причина посочиха това, че през повечето време Ути се грижел за гладните им стомаси, забавлявал ги със смешни истории и се разтоварвали в негово присъствие. В края на суперлативите обаче изтъкнаха, че много често крещи, палел се и брутално обиждал. Това принудило продуцентите да преустановят плана си за победа на Бъчваров. Те му готвели оферта за готварско предаване и то още от следващата година.

Най-добрата майка Ирина Тенчева пък щяла да спасява своите Ангели още от тази пролет в Нова телевизия. Продуценти на предаването й ще бъдат Иван й Андрей, които са решили отново да се завърнат към предишната си телевизия. Въпреки негативните отзиви за поведението на Тенчева от кухнята издават, че предаването й ще има рейтинг, защото умеела да предразполага хората. /БЛИЦ/