В продължение на 13 години SOLAR Summer е основният фестивал, който е емблематичен за електронната сцена у нас.

Началото ще бъде поставено на 30-ти юли с един от любимите диджей на българската публика – англичанинът Mark Knight. Във вторият уикенд на август нощта ще е в ръцете на винаги разтърсващия с музиката си Dubfire, който най-после ще представи live:HYBRID шоуто си пред феновете в България. Eдин от кралете на техното e признат в световен мащаб, като един от най-бързо развиващите се и разностранни артисти в електронната музика. Dubfire продължава да носи пионерскoто звучене, с което става известен като част от забележителното дуо Deep Dish, основано през 1991 г. Датата е 5-ти август, а заедно с него ще бъде и латвийката Samanta, която миналата година Carl Cox лансира на няколко от партитата си в Space на Ибиза. На 6-ти август пък ще гостуват другата половина от дуото Deep Dish – Sharam, заедно с бразилката Anna.

Fedde Le Grand е другият голям любимец на българската публика, който ще застане зад пулта. Холандският диджей и продуцент идва за поредна година в България. Вечерта ще бъде изцяло в неговите ръце с ексклузивен сет на 12-ти август. На следващата вечер пристигат Danny Tenaglia и Joseph Capriati – две изявени техно фигури.

В последният уикенд от SOLAR Summer гостуват най-горещата техно двойка Adam Beyer и Ida Engberg. Те ще забавляват феновете на електронната музика с изпълнение back2back. По традиция последната закриваща фестивала вечер ще бъде в сигурните ръце на Victor Calderone.

Билетите са вече в продажба.

Програмата за SOLAR Summer 2016:

30.07. – Mark Knight

05.08. – Dubfire:live HYBRID / Samanta

06.08. – Sharam / Anna

12.08. – Fedde Le Grand

13.08. – Danny Tenaglia / Joseph Capriati

19.08. – Adam Beyer b2b Ida Engberg

20.08. – Victor Calderone