В разгара на абитуриентските балове всички сме свикнали да отделяме подобаващото внимание на дамите – от дизайнерите, чиито дамски колекции са в пъти по-разнообразни от мъжките, до коафьорите и модните блогове. Някои казват, че мъжете са дори по-суетни от жените, просто не си го признават. Дори да не е така, съвременните мъже обръщат все по-голямо внимание на външния си вид. Ето затова отдаваме заслуженото и на силния пол със съвети от стилистите как да привлекат вниманието върху себе си в балната нощ.

Водещите модни къщи представят визията на модерния мъж, който е динамичен, освободен, решителен и в крак със световните модни тенденции. Хит за този сезон и съвет на дизайнерите към абитуриентите през 2016 година е тъмносиньото във всичките му нюанси; костюми в три части, като елечето е в различен цвят от костюма; панталони с тесен крачол.

При саката особени промени в кройката няма – силуетът е прибран към тялото, ръкавите са по-скоро тесни, раменете следват естествената форма. Наблюдават се по-често модели с по-широка яка, както и такива със силно заоблени долни краища, а също и модели с липсваща яка.

При ризите именно ярките, набиващи се на очи, свежи тонове, преливащи се цветове и флорални мотиви ще бъдат модерни през пролетно-летния сезон.

При обувките маратонките остават на върха на класацията, особено в бял цвят. Тази тенденция е актуална през последните 2-3 години и няма изглед скоро да изчезне. С чифт изчистени, класически бели маратонки няма как да сбъркате, а и можете да ги носите почти с всичко. Наред с мокасините и строгите, кожени обувки, имаме включване и от т. нар. гуменки – още едно потвърждение на тенденцията модата да следва комфорта.

Като цяло през пролетта на 2016-а коланите не са акцент в облеклото, но е желателно цветът им да е съчетан с този на ризата или обувките. Папийонките са все така на мода и заместват скучните вратовръзки, най-актуални са такива с правоъгълна форма или различни нашивки и украшения.