Британското издание "Сън" публикува за читателите си съвети, с които да спестят стотици паундове от почивка. Вестникът съветва вместо август или юли, семействата, които искат да си отдъхнат на плажа да се отправят към избраната дестинация през май или юни.

Средната икономия за семейство, което ще отиде на почивка през май вместо праз август, е 27 на сто, пише "Сън", като обещава, че най-евтината дестинация за почивка през 2020 година е България

Позовавайки се на TravelSupermarket средната цена на почивка за четирима струва 1921 британски лири.

Ако обаче семейството "издърпа“ ваканцията през май, тя ще бъде 1511 паунда, като по този начин ще бъдат спестени над 400 паунда за цялото семейство.

Дори юни е много по-евтин от август – с 25 на сто, което означава, че почиващите може да сключат "печеливша сделка“, пътувайки само няколко месеца преди сезона.

Ема Гримстър, говорител на TravelSupermarket заявила пред вестника: “Добре е да се възползваме максимално от годините преди преди семейните почивки да бъдат ограничени до училищни ваканции.“

Тя казва също така, че пътуването по-рано означава много по-меки температури, което е по-добре за децата и по-младите пътници.

Гримсън добавя: “Плажовете и атракциите също са ще бъдат по-малко пренаселени, преди курортите наистина да ги запълнят в края на юли и август.”

Според проучване на Post Office Money, когато са на почивка, хората най-често си купуват кафе, бутибка бира, чаша вино, обяд за двама и слънчев крем. Дори и в тази класация, България е на първо място, като тук всичко това ще струва малко над 30 паунда. След нас са Турция и Япония, като Гърция се класира на 16-то място с малко над 75 паунда за всички тези продукти.

За британците Слънчев бряг се е превърнал в "новият Магалуф" (курорт в Майорка), най-вече заради евтиния алкохол и възможността за организирани пакетни пътувания.

Публикацията завършва с "Търсите почивка на най-добра цена? България е най-евтината за 2020 г., показва проучване."/БГНЕС