Училище за висша кулинария за първи път в Слънчев бряг

Има ли ГМО в безглутеновите продукти, как се приготвя вкусен хляб и още много тънкости в готварството представят виртуози в бранша  

Кулинарна академия за майсторски класове в модерната кухня отвори врати в Слънчев бряг. Училището за висш пилотаж в готварското изкуство е създадено по идея на Българската асоциация на пицарите и събира в екип едни от най-добрите шеф готвачи у нас – Анатолий Колев, Валентин Иванов и Ивайло Диков. По-късно към тях ще се присъединят и още много лектори- изтъкнати майстори от България, шефове от Германия за суши например, кулинарен специалист от Франция. Те ще преподават тънкости в приготвянето на азиатска кухня, пици, паста и десерти.

Целта е подмоганае и обучаване на бранша за представянето на по-добър туристически продукт, конкурентен на този в Гърция, Турция и Италия.

Първата демонстрация в Слънчев бряг премина при огромен интерес. Кулинарните виртуози посрещнаха гостите с вкусни хапки, пицети, 0брускети, и още много изненади, наслада за небцата на ценителите.

Лекциите са отворени не само за представители на бранша, но и за любители. Светла Витева, майка на малко дете, бе дошла, за да научи повече за безглутеновите теста в приготвянето на пица: „Това е бича на 21 век. А детенцето ми страна от именно такъв проблем- тези непоносимости към глутени, към млечни продукти и така нататък. И ако те имат такъв ключ на мен лично ми е много интересно какъв е той и как можем да го използваме“, соподели тя.

Освен че има пица без глутен, шеф Радостин Кирязов уточни че много от безглутеновите продукти са дори по-вредни от тези с глутен. „Много безглутенови продукти са генномодифицирани и са пълни с въглехидрати и с добавки, които може да накара веществото което трябва да накара да се съедини структурата глутеннатализакогято няма глутен се добавят едни вещества които са вредни за нашия организъм.

Обучението по теория и практика стартира в началото на февруари с приготвянето на класическа пица. До края на месеца ще има и курс прясна паста, а през март – отново пица, преференциални курсове за екипи на заведения и туристически обекти.

„Много голяма част от готвачите имат недостиг на знания в сладкарството, шоколадите примерно, шоколадовите изделия. Хлябовете също са едно голямо звено, на което на много голяма част от готачите им липсва“, каза шеф Анатоли Колев.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас