Хотел в Китен измами десетки туристи с резервации. Преди месец той е бил продаден, а старият собственик е неоткриваем и няма кой да върне парите за провалената ваканция на летовниците.
В началото на юни Христо Димов и съпругата му резервират седмична почивка в "Китен Бийч". Платили наведнъж цялата сума, за което имат и издадена фактура. Дългоочакваната обаче лятна почивка се оказва мираж след едно телефонно обаждане.

"Казаха, че хотелът няма да роботи този сезон поради незнайни причини, съответно аз им казах, че искам да ми върнат парите обратно. С течение на времето започнаха да ме мотаят, да не ми отговарят на обажданията. Аз им звъня, те не вдигат" обясни Димов пред Bulgaria ON AIR.

Впоследствие Христо научава, че хотелът е продаден преди месец. Новите собственици му обясняват, че той не фигурира в техния списък с резервации и му казват, че не е единственият измамен.

"Измамените са много. Постоянно телефонът звъни. Хората си търсят резервациите. Тези пари са дадени на предишния собственик, той е взeл парите и трябва да се търси отговорност от него", казва наемателят на хотела Бисер Владимиров.

От Комисията за защита на потребителите също са направили проверка на хотела. Междувременно стана ясно, че старите собственици имат и втори хотел в Приморско. Той се рекламира в интернет и също предлага резервации. На място обаче става ясно, че и той е затворен.