Цената на бутилка минерална вода в заведение в черноморския курортен комплекс „Албена” беше намалена от 11 лв. на 1 лв. след като снимки на касови бележки предизвикаха буря от възмущение в социалните мрежи.

Обяснението на собственика е, че преди началото на сезона големи групи чужди туристи често си поръчвали бутилка вода от 1,5 литра и пица, и заемали за продължително време масите без да правят оборот.

Цените на пиците също са намалени сериозно в разгара на сезона – от около 29 лв., на 12-13 лв.

„Направи ми впечатление, че е доста висока сметката. И се загледах в цената на водата. В касовата бележка пишеше 11 лева. Направи ми впечатление, че и пърленката струваше 9,50 лева”, обясни в предаването „Здравей, България” Васко Чергов, един от хората, публикували във „Фейсбук” снимки на касова бележка от въпросното заведение.

Той поясни, че с колегите си е поръчал храни, които по принцип не са скъпи.

Реално собственикът на заведението не е извършил нарушение, тъй като всички цени били посочени коректно в менюто. Към настоящия момент те са намалени значително.

Маргита Тодорова – директор на „Маркетинг и реклама” в курорта „Албена” се извини на клиента. Тя определи решението на наемателя на заведението да вдигне рязко цените като „грешка”

„Както виждаме вече всичко е в рамките на нормалното”, посочи Тодорова. „Доброто съотношение „качество-цена” е водещо в днешно време. И това е доказателство за избора на нашите гости. Повече от 40% от тях са ни постоянни”.

Според Тодорова няма драстично увеличение на наемите на заведенията и това не е определяща предпоставка за повишаване на цените на услугите.