Ръст на приходите в туризма в Слънчев бряг от 49%“ отчита Министерството на туризма в навечерието на официалния старт на сезона в най-големия ни курортен комплекс. „Слънчев бряг е изключително важен за развитието на българския туризъм. От създаването на Министерството на туризма през 2014 година до сега ръстът на нощувките само в курортния комплекс е достигнал 21%“, обяви ресорният министър Николина Ангелкова. Само през миналата година в курорта са регистрирани повече от 5,3 млн. нощувки, а амбицията на министър Ангелкова е да се разширят крилете на сезона. Сега министерството на туризма започва и нова кампания : Морските крепости на България, а амбицията е да се насочи вниманието на чуждестранните гости към културния туризъм.

„Ако някой ми беше казал преди години, че аз ще посрещна 60-тата годишнина на Слънчев бряг, нямаше да му повярвам. Работя тук вече 16 години и от началото до сега не спирам да работят за развитието на Слънчев бряг, защото за мен той е нещо специално. Благодаря на всички, които помагат в това да направим Слънчев бряг по-красив и по-сигурен. Благодаря и на Лили Иванова, че прие поканата ни“, каза изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров.
Основните ни приоритети са осигуряване на сигурността в курорта, надграждане и промяна на имиджа на комплекса, подчерта той.

400 електронни очи следят за реда и спокойствието в Слънчев бряг. Те са с подобрена резолюция и са позиционирани на възлови места в комплекса. Вече има и командировани полицаи от Румъния и Полша.

Според официалната статистика, само в зона "Изток" на Слънчев бряг има 202 туристимчески обекта със 120 000 легла. Няма точни данни за легловата база в зона "Запад".