Слънчев бряг ще има пилотно Конгресен център, курортът ще празнува 60 г. от създаването си

img

Слънчев бряг го предлагаме пилотно за създаване на Конгресен център първо, защото тази година се навършват 60 години от създаването на курорта и това е като част от инициативите, които организираме в тази връзка. Слънчев бряг, както Златни пясъци, Албена и изобщо всички национални курорти имат много добра материална база и могат да бъдат използвани целогодишно. Грехота е всичко, което е създадено, да се ползва само 3 или 4 месеца в годината, затова вземаме тези мерки – както да промотираме различните видове продукти – конгресен, културно-исторически туризъм, балнео и СПА – дестинациите и други, които допълват основните ни туристически продукти, така и тази инициатива, която стартирахме - да намерим механизъм, който да подпомогне насърчаването на организирания туризъм. Това каза в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова.

„Надявам се до септември месец да бъдем готови и да се заявим, така че всички големи туроператори да имат предвид България като предпочитана туристическа дестинация. Допълнително ще изпратим информация по отношение на заявилите присъствие за инвестиционния форум в Слънчев бряг.“, добави тя.

Във връзка с прекратените концесионни договори за морските плажове "Равда-Национален детски комплекс" и "Равда - ХТИ" в община Несебър, тя каза, че причината са системни нарушения. „Съгласно договорите за концесия, когато има системни нарушения повече от 2 години, а в случая са 3, съответно държавата - в лицето на Министерството на туризма, трябва да вземе мерки за прекратяване на тези договори. Системните нарушения са свързании с липсата на осигуряване на водно спасяване, надвишаване на търговските площи за поставяне на преместваеми обекти, съгласно одобрената схема и на единия от тях – и в медицинското обслужване. Изчакваме публикуване на решението в Държавен вестник, след това ще стартира процедура за отдаване под наем на двата плажа.“, каза Ангелкова.

Миналата година е имало плажове, които са проверявани над 20 пъти, ивицата на „Делфин“ е една от тях. „Със сигурност ще продължим и това лято. И в момента правим проверки, непрекъснато получаваме сигнали“, добави тя.

Министър Ангелкова беше в Бургас по повод връчването на наградите „Образцова Община“, която е организирана от вестник „24 часа“. Тя беше връчена за първи път за Югоизточен район, като са включени 33 общини. Наградата за община, която е и областен център, бе връчена на Бургас, като я прие кметът Димитър Николов. За община, която не е областен център, бе отличен Карнобат.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав