България ще е домакин на форум на Световния туристически алианс

img

Официална среща на Алианса и Световната банка, посветена на „Ролята на туризма за ликвидиране на бедността“, ще се проведе в замъка „Влюбени във вятъра“ край Равадиново, съобщават от пресслужбата на Община Созопол.

Кандидатурата на туристическата атракция, както за участие в проекта, така и за домакинство, е била одобрена по време на редовната среща в Ница на 4 април тази година. В присъствието на посланици, офицални лица и над 40 лидери на международни туристически организации Президентът на организацията Дуейн Кианг изрази лично своята благодарност. Предстои заснимането на специален филм за туристическите дестинации у нас.

След завоюването на Златен приз на ITB China Шанхай, участието в Световният инвестиционен форум в Макао, замъкът се включи в последващите инициативи на интегриране ЕС и Китай за обединяване на усилията в областа на туризма. Участията и във форумите във Венеция, София и Варна засилиха интереса към региона и България не само на туристически фирми и организации, но и на инвеститорски компании от Азия, посочват от пресслужбата на Община Созопол.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Горят сараите на Доган в парк Росенец

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?