Централният плаж в Слънчев бряг ще е с нов стопанин от следващото лято. Това реши днес кабинета на редовно заседание, след като обяви процедура за избор на концесионер. Ивицата ще бъде отдадена за срок от 20 години, а целта е максимално обезопасяване и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Размерът на минималното годишно концесионно заплащане е 1 393 210 лева без ДДС. Той е определен съгласно приетата от Министерския съвет специализирана методиха.

Концесионерът на морския плаж ще бъде определен в резултат на конкурс, организиран от министъра на туризма и проведен от комисия, назначена от министър- председателя. Критериите за формиране ла комплексната оценка са съобразни с РМС № 604/2016 г. за утвърждаване на минимални критерии при провеждане на конкурс за определяне на концесионер на морски плаж.

Съгласно друго решение, правителството приема отправеното от концесионера „Вени-М“ ЕООД предложение за прекратяване на договора за предоставяне на концесия върху част от крайбрежната плажна ивица – морски плаж „Слънчев бряг-централен“ в община Несебър, сключен през 2002 г.