Очакваме да имаме много засилен интерес от страна на руските туристи към България. Затова се радвам, че имаме подкрепата и на премиера Бойко Борисов и на президента на руската федерация Владимир Путин. Това зави днес в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова. Изпратили сме съответните писма, в това число до ръководителят на руския туризъм Олег Сафонов, за да уточним програмата за подготовката на 2019 година, каза тя.

По думите й, подкрепата на двете страни за реализирането на инициативата е изключителен успех. „И към този момент имаме започната интегрирана комуникационна кампания на пазар Русия. Рекламираме се чрез множество руски телевизии и интернет портали. Използваме почти всички канали за реклама на страната ни. Година на туризма на Русия в България и на България в Русия означава, че руските региони и руските агенции и администрация ще имат специален фокус към нашата страна. Това почти сигурно значи, че България ще бъде в ТОП 3 на предпочитаните дестинации, подчертава като насърчаване. Дали тази обща кампания на двете страни ще бъде успешна, ще можем да кажем след първите реални записвания“, допълни Николина Ангелкова.

Министърът на туризъма отчете, че до този момента са направени достатъчно подобрения по облекчаването на визовия режим за руски граждани. През тази година са осигурени и допълнителни средства по бюджета на Министерството на външните работи, с които да се наемат допълнително служители в консулските ни служби.