"Съмъртийм“ ЕООД ще стопанисва плаж „Робинзон“ в Свети Влас. Това става ясно от съобщение на правителствената пресслужба. С решение на Министерски съвет ивицата ще бъде отдадена на дружеството за срок от 15 години, като размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 66 089,66 лв. без ДДС.

Инвестициите, свързани с организация на спортно-развлекателни дейности на морския плаж за срока на концесията, се изчисляват на 56 862 лв. с ДДС.

Същият стопанин ще отговаря и за „Кранево - централен“, община Балчик, област Добрич през следващите 20 години. Размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 119 387,74 лв. без ДДС. То се определя ежегодно за срока на стопанисването съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 6,10 на сто. Инвестициите, свързани с организация на спортно-развлекателни дейности на морския плаж за срока на концесията, са в размер на 35 892 с ДДС

„Миг Варна 2014“ ЕООД пък е определен за концесионер на морски плаж „Сахара 2“, община Варна, област Варна за срок от 20 години с първо годишно концесионно възнаграждение, възлизащо на 38 154,42 лв. без ДДС. Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на стопанисване отново е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове, но и от предложения от концесионера размер на роялти от 6,00 на сто. Инвестициите, свързани с подобряване на облика и с организация на санитарно- хигиенното поддържане на морския плаж за срока на концесията, са в размер на 144 313,20 лв. с ДДС.

Същата компания ще упражнява контрол и върху „Офицерски - запад“, община Варна, област Варна. Размерът на годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 14 662,22 лв. без ДДС, а предложеният от стопанина роялти - на 2.00 на сто без ДДС.