i

Марияна Николова: Щетите за туризма са огромни, сами трябва да си помогнем

img

„Щетите за туризма са огромни и те трудно могат да бъдат преодолени. Но един от възможните начини за намаляване на последиците е представителите на различните сегменти от бранша да седнем на една маса и сами да си помогнем. Затова след многото дискусии взехме заедно решение да бъде създаден Консултативен съвет към вицепремиера и министър на туризма. Предвиждам да бъде съставен в началото на септември, като ще има няколко основни цели в работата си. Основен фокус ще е в най-кратки срокове да бъде разработен екшън план за подготовка на зимния сезон. Важно е възможно най-рано да бъдат посочени конкретни и работещи мерки за подпомагане на бизнеса, как да привлечем туристи в основните ни зимни курорти и как да гарантираме безопасна и здравословна среда за туристите“,- Това заяви на пресконференция в к.к. „Златни пясъци“ край Варна вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

Денс тя проведе работна среща с представителите на туристическия бранш във Варна и региона и коментира, че изводът от всички срещи е един - никога досега секторът не е бил поставян на колене, както това се случи заради пандемията.

Министър Николова посочи, че друг важен акцент ще е незабавната работа по рекламна стратегия за дестинация България „Нужно е да се набележат маркетингови инициативи, които да се фокусират върху популяризирането на нишовите туристически продукти, като СПА, балнео, селски, еко, винено-кулинарен и други видове туризъм. Очакванията са, че именно такива услуги ще стават все по-предпочитани, тъй като всички анализи сочат, че социалната изолация щесе запази още дълго време. А туристите ще търсят продукти, различни от познатите досега, при кото няма голямо струпване на хора на едно. По време на разговорите ми с бранша от тяхна страна бе откроена необходимостта страната ни отново да участва в регионалните туристически борси в Европа, на които да се акцентира върху по-малко познатите ни продукти“, каза още министър Марияна Николова.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"