Мъж от Кубрат получи сметка за рекордно количество консумирана вода. Водомер на само на едно домакинство е отчел над 800 кубика, предаде bTV.

Богомил Петров е останал изненадан като е получил отчет за 850 кубика вода за 11 месеца. След като са му били приспаднати вече платени суми за същия период се оказало, че мъжът дължи пари за още 575 кубика.

"Направих жалба, да видим как стоят нещата, дойдоха два души техници, първо ме попитаха да не би някъде да имам авария - да тече и т.н. и аз им казах, дори да тече 850 кубика вода, тя къщата ще плувне във вода, ще има малък язовир вкъщи, но ние не виждаме да тече", разказа Богомил Петров.

По-голямата част от отчетения период е през зимата, а тогава изразходваната вода е доста по-малко от останалата част на годината.

Бил е изпратен екип, който да подмени устройството, което е отчело рекордната консумация, въпреки че от ВиК твърдят, че то работи без проблем. За отчетената вода трябва да се платят близо 2000 лева.

Богомил Петров би могъл спокойно да напълни цял басейн с начислената му вода.

"Аз съм абсолютно сигурен, че тези пари по един или друг начин аз ще ги платя, защото няма спасение оттам, няма спасение...Ето сега смениха, нов водомер, спор няма дано този да не прави проблеми, но ако и този направи проблеми, аз не знам какво мога да направя, аз не им вярвам, не им вярвам на тях", сподели Богомил Петров.

От ВиК са категорични, че са спазили всички нормативни изисквания при отчета на водомера. Веднъж годишно са проверявани показанията му, защото не е имало осигурн достъп до него. В случай, че сумата не бъде доброволно заплатена, ще бъде потърсена по съдебен ред.