Общинският инспектор Георги Иванов да бъде награден с почетна значка за това, че спаси възрастен мъж от удавяне. Това предложиха общинските съветници Георги Дракалиев и Николай Стоянов.

На 18 юни, малко преди 9 часа сутринта, около 70 годишен мъж за малко да се удави в непосредствена близост до моста. Възрастният мъж се хвърля в морето от платформата в опит да сложи край на живота си. В този момент обаче е забелязан от дежурния екип на "УКОРС", който патрулира в района и служителите веднага се втурват да го спасяват. Единият от тях хвърля спасителен буй, но мъжът отказва да се хване за него, дори напротив - започва умишлено да се отдалечава от пояса.

Именно това налага незабавната намеса на общинския служител Георги Иванов, който скача веднага във водата, приближава самоубиеца и го изважда. След това му оказва първа медицинска помощ до пристигане на линейката, макар самият той да има нужда от такава, защото също поглъща морска вода.

Бързата му и навременна намеса довежда до спасяването на човешки живот, което безспорно заслужава адмирации и поощрение.

Георги Дракалиев и зам.-кметът Диана Саватева обявиха, че са готови да предложат за награждаване и две деца. Те са от отбори по борба и кикбокс. За тях се предполага, че са се хвърлили във вълните, за да спасяват при трагедията с две удавени деца в Бургаско. Самоличност на спасен човек обаче не е идентифицирана.