Те са съвършени като филмови звезди, но са нещо много повече – те са красивото бъдеще на Бургас и България. Те са Випуск 2020 на Немската гимназия, чието силно представяне на матурите след 12 клас заедно с това на Математическата, изведе морския град на второ място по успех в страната.

След извънредното положение, дистанционното обучение и триумфа на матурите, дойде ред и на най-нетрадицонния бал – не през май, а през юни, но със същото зареждащо и позитивно усещане. Изпращането на Немската гимназия бе тази вечер на Пантеона, а младежите ще празнуват в Слънчев бряг.

Кордон от мотористи съпроводи една от абитуриентките, а над главата на друга вместо корона се извиси шпалир от саби на нейните възпитаници от клуб по фехтовка „Корсар”.

Стилни рокли, нежни гърбове, украшения в косите, много стил и блестящи усмивки. С това се отличаваха дамите.

Господата също показаха стил и креативност в костюмите и автомобилите.

„От 8 до 9 клас учих в Немската гимназия, след което се преместих в Англия. Сега идвам да завърша със своите приятели”, каза Николай Филипов. Младият мъж бе заложил на стилен костюм. Той показа колко много са израснали випуск 2020 по време на извънредното положение.

„Според мен кризата от коронавируса ни научи като общество, че трябва да ценим повече хората, които са около нас, а специално мен, че семейството е нещо много ценно. Тъй като аз съм в Англия, сега имах скъпоценно време да бъда повече с близките ми”, каза Николай.

Той ще продължи образованието си в Англия и ще следва мениджмънт, като в момента очаква да разбере дали това ще се осъществява на място или ще бъде дистанционно.

Също като него много от абитуриентите ще следват в чужбина. Сред тях са Надежда Костова, която кандидатства в САЩ, както и Валерия Колева, която се подготвя за Англия.

„Изключително доволна съм от резултатите, които аз и целият набор 2001 показахме. Въпреки изпитанията и тежката матура, доказахме, че сме един страхотен випуск”, каза Валерия Колева, която ще следва криминология и психология в Англия.

„Надявам се някой ден да успея да се върна в България и да приложа наученото тук”, каза тя.

За емоциите на дългочаканата вечер сподели Надежда Костова. Тя е една от надеждите на тенис клуб „Ника”.

„Щастливи сме, че все пак имаме бал. Чакахме го дълго, но в крайна сметка днес сме тук”, каза Надежда. Нейните планове са да следва инженерство в САЩ, като продължи да играе тенис в университета.

Талантливият треньор от клуб по фетовка Корсар Антония Сарафова блестеше в нежна рокля и обрадена от саби.

„Изненадоха ме от клуба ми, в който тренирах фехтовка и бях треньор три години”, каза Антония. Тя ще след креативен бизнес в Холандия.

Сред абитуриентите имаше и нежни дами, които планират да следват медицина – една изключително хуманна и необходима специалности.

Немската гимназия доказаха, че с хъс за нови знания и постоянство се постига всичко. От БургасИНФО им пожелаваме много успехи и да бъдат здрави!