Кметът на Бургас Димитър Николов за полемиката с махнатите пейки: Дори и един бургазлия да спасим – си заслужава. Всичко някой ден ще бъде само лош спомен

img

Дори и един бургазлия да предпазим или спасим си заслужава! Имайте търпение! Всичко това някой ден ще е само един лош спомен. Така реагира кметът на Бургас Димитър Николов по повод разгорялата се полемика за махането на пейките от най-оживените места в паркове и градинки на територията на града.

„Полемиката е голяма, но! Временното прибиране на пейките от парковете не е каприз! Правим го на първо място, за да опазим живота и здравето на бургазлии, а на второ – за да нямаме повод да ви глобяваме!“, добави кметът, който вчера лично обиколи парковите пространства и призова хората да се прибират в домовете си.

Ето още веднъж и останалите мерки в Бургас след заседанието на Общинския щаб за борба с коронавируса.

✔️14 остават доказаните случаи на хора с коронавирус в Бургас. 4 от тях са настанени в Инфекциозното отделение на УМБАЛ.
Втората проба на пациентката от Карнобат е положителна, въпреки доброто й общо състояниe. Затова тя остава за лечение в болницата.
След първа положителна проба се очаква днес да излезе втората на едно от настанените за лечение медицински лица с коронавирусна инфекция. Ако е отрицателна, предстои изписване в началото на седмицата.

✔️ В добро състояние са и четиримата настанени в болница пациенти с коронавирус в Бургас. Днес пристигна поредна доставка със специален медикамент за тяхното лечение.

✔️ Кожното отделение в УМБАЛ ще бъде затворено през новата седмица, за да бъде превърнато във второ Инфекциозно, където ще се настаняват общоинфекциозните случаи.

✔️ От вчера е свалена карантината на Дом за медико-социални грижи "Вяра, надежда, любов", както и на Хирургично отделение в "Бургасмед", което отново ще работи от утре, понеделник.

✔️ 1919 са хората под задължителна карантина в Бургаска област, 794 са в община Бургас.

ℹ️От утре, между 8.30 и 10.30 часа, в 14-те големи бургаски магазина на Кауфланд, Била и Лидъл ще се раздават маски на възрастни хора, които влизат в търговските обекти без предпазни средства. Полага се само по една на човек. Моментните наличности са от 5000 маски. При постъпване на нови количества от дарения или от Националния щаб, приоритет остават здравните заведения, но при възможност от тях ще бъдат заделяни и за тази цел.

⛔Общинският щаб взе решение да се постави бариера, за да не се допускат автомобили на територията на парк "Минерални бани", където през последните дни също бяха установени струпвания на хора.

✔️Разпоредих изготвянето на спешен график от почистващата фирма - за миене и дезинфекция на контейнерните площадки.

✔️2000 пулверизатора с дезинфектираща течност са на разположение на териториалните дирекции. И днес те работят за раздаването им на домоуправителите.

✔️От следващата седмица в ежедневната дезинфекция на автобусите в градския транспорт ще се включат и екипи от доброволци.

✔️Полиция и Жандармерия продължават да контролират КПП-та, паркове и всички места със струпване на повече хора и през новата седмица. Остава засиленото присъствие в градските ромски махали.

✔️Днес демонтират и разреждат пейките в Скейт парк "Изгрев" и парк "Езеро".Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"