Председателят на Съюза на репресираните от комунистическия режим в Бургас д-р Андрей Найденов е починал. От СДС - Бургас, с които заедно защитаваха общо идеи, изказват съболезнования на неговите близки. Опелото на д-р Найденов ще се състои утре, 5-ти март, от 11:00ч. в Бургаските гробища!

"Областната и общинската структури на СДС – Бургас изказват своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на уважавания д-р Андрей Найденов. Д-р Найденов дълги години бе председател на Съюза на репресираните от комунистическия режим в морския град. Заедно с него отстоявахме идеята истинското лице на този тоталитарен режим никога да не бъде забравяно. А плод на общите ни усилия бе и изграждането на паметник на жертвите, на който техните близки да ги почитат. Д-р Найденов завинаги ще остане в сърцата ни и ще продължим започнатото заедно! Светла му памет!", се казва в съболезнователния адрес от СДС. "Той бе човек, отдал живота си на борбата за справедливост и за изкарване то на светло на престъпленията на комунистическия режим", заявява регионалният представител за Югоизточен регион в НИС на СДС Дончо Златев.

Д-р Найденов бе и дългогодишен ръководител на комисията по водното спасяване.

"Скърбя заедно с вас за загубата на този достоен човек и голям професионалист, допринесъл изключително много за добрите традиции във водното спасяване в Бургас и региона. Той беше изключителен човек, който отдаде огромни усилия да бъде изграден паметник на жертвите на комунизма в Бургас и да бъде съхранена тяхната памет", се казва в съболезнователния адрес от кмета на Бургас Димитър Николов към близките.