Една от мечтите ни се сбъдна - да правим вкусна, стрийт гурме кухня и да събираме готини хора на едно място, не някъде другаде, а в любимия Бургас! Това е водещото за собствениците на заведението „The burgs”, намиращо се на ул. „Васил Левски“ 13 в центъра на Бургас. Там се предлагат бургери, които разбиват представата, налагана досега, тъй като се приготвят с хляб, правен на място, сосове – собствено производство и месо, доставено директно от фермите на истински животновъди. Апетитни ребърца, вкусни кюфтета и кебапчета също са част от предложенията на заведението.


Нашите бургери са направени без полуфабрикати, без готови сосове, месото идва от ферми, в които хората си гледат собствени животни. Хлябът си правим на място, не го купуваме. Месото е от ферми в Родопите и Свиленград, откъдето ни го карат на място. Тук го овкусяваме“, каза създателят на заведението Момчил Стамболски.
Главният майстор на сосовете е Феодор Василев. Четирима са готвачите, които дават всичко от уменията си, за да задоволят вкусовете на клиентите си.


Навсякъде се предлагат бургери, пържоли, кебапчета. Но нашите кюфтета и кебапчета си истински. Те са по тази рецепта, която е от едно време – това е тук, при нас, със същия вкус. Всичко си е наше производство. Залагаме на стрийт гурме храна. Тук се готви истинска храна. Навсякъде се работи със заместители, полуфабрикати, а ние искаме да избегнем всичко това.“, каза Стамболски.

Заведението предлага и разнос по домовете, тел. 088 887 7810.