Заради Задушница движението на автомобили в района на траурния парк от 07.30ч. на 22-ри февруари (събота) до нормализиране на трафика, ще бъде организирано еднопосочно. Автомобили ще влизат през източния вход до бензиностанция “Петрол” и ще излизат през южния - на ул.”Транспортна” (т.нар. главен вход на гробищата).

Улица „Транспортна“ ще бъде затворена в участъка от кръговото движение до бензиностанция “Петрол” на влизане в Бургас от Варна, до кръстовището в близост до магазин „Лидъл“, като движението ще бъде отклонявано към бул. „Димитър Димов“. Ще се пропускат само товарни автомобили и автобуси от градския и междуселищен транспорт.

Полицейските служители ще са разположени в близост до пешеходните пътеки и ще осигуряват безопасното преминаване на пешеходци, като при необходимост ще спират движението на МПС.

„Предвид ремонтните дейности по ул. „Транспортна“ и допълнително въведената временна организация на движението, приканваме водачите на МПС да използват бул. „Димитър Димов“ за придвижване до Гробищния парк, като проявяват толерантност към останалите участници в движението и спазват разпорежданията на полицейските служители”, призовават от полицията.