Има още хора, които могат да се издирват, каза 39-годишният Ахмед Али, който беше задържан от полицията, след като в дома му бяха открити 2 кг. кокаин. В момента съдът гледа мярката му за неотклонение.

Както вече съобщихме, той е задържан при специализирана полицейска акция в понеделник, а в къщата му са открити 2 кг. кокаин. Ахмед е бивш служител на фирмата „Интерцитрус“, където миналия август беше открито солидно количество кокаин в пратка с банани.

По време на съдебното заседание днес от прокуратурата обявиха, че той не е регистриран нито по постоянен, нито по настоящ адрес в къщата, в която живее.

Жената, с която живее на семейни начала, има роднини в Холандия. Двамата са били там през последните месеци, за да работят. „В случай, че бъде пуснат на свобода, той може да се укрие“, казаха от държавното обвинение.

Пред съда Ахмед Али каза, че не е взел наркотика с цел. "Не съм направил умишлено това деяние. Не можех да разсъждавам, да мисля. Докарахме го до вкъщи, с други чужди хора бях, да го разпространяват, те явно са взели стоката и са изчезнали. Тези два пакета са само остатъка. Другите ги взеха", каза той.

Съдия Даниел Марков го попита къде би бил по-сигурен за живота си. "За мен ще е по-добре да съм вкъщи - при жена ми, защото имам болно дете", каза Ахмед Али.

В кулоарите на съда адвокатът на Ахмед Али - Красимир Кацарски, уточни, че наркотикът е бил открит от полицията под леглото. Али сам е казал на служителите на реда къде е дрогата, добави той.

Съдия Даниел Марков прецени, че няма опасност Ахмед Али да се укрие, но в крайна сметка определи мярката за неотклонение "задържане под стража".